книги

Български

Дарение на книги от издателство Алфа-Омега

В навечерието на коледните и новогодишни празници издателство „Алфа-Омега” дари на Фондацията книги за обществените библиотеки в страната.

прочети още

23 април - Международен ден на книгата и авторското право

     Четенето на книги е прекрасно, то е омагьосващо и невероятно. Четенето е важно за децата и ги изпълва с въодушевление, помага им по-добре да разбират света, да учат докато се забавляват и да узнават истините за живота. Един час прекаран в четене, е час, откраднат от Рая, книгата е велика вещ, докато човек умее да я ползва. Книгата е можеби най-сложното и велико чудо от всички чудеса, създадени от човечеството по пътя му към щастие и бъдещо могъщество. Няма такава книга, от която човек не би могъл да научи нещо.

прочети още

Нова литература

              НЧ "Светлина - 1938"- гр. Неделино обогати Детския отдел към библиотеката с нови книги, заявени от читатели.

прочети още

Проект "Тийн библиотека"

Проект„Тийн - библиотека”,  разработен от читалище „Напредък-1870” гр. Лясковец с партньорството на читалище „Земеделец-1899” с. Козаревец и читалище „Пробуждане-1896”, с. Джулюница,  се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот” в изпълнение на договор РД-11-00-115/24.06.2016 г. между Министерството на културата и ФГББ. Проектът има за цел да привлече вниманието на подрастващите към книгите, да насърчи четенето и да повиши тяхната грамотност.

прочети още

Национална седмица на четенето 10-14 октомври

         В НЧ " Светлина-1938" Неделино се проведе Седмица на четенето с ученици от СУ "Св.Св. Кирил и Методий",  децата се състезаваха за: най-добър четец и най-добър разказвач.
         Нека с общи усилия родители, училище, библиотека да засилим интереса на децата към книгата, четенето е знание, знанието открива нови хоризонти към бъдещето.

прочети още

Поход на книгите в библиотеката на НЧ „Селска пробуда 1896 г.“ с. Градина

Библиотеката при НЧ „Сеска пробуда 1896 г.“ се включи в националния поход на книгите с поредица инициативи, посветени на книгите и четенето. Началото беше дадено с обявяването на конкурс за детска рисунка на тема „Най-хубавата книжка“. На разходка в библиотеката в един от дните на маратона бяха първолаците, много от които за пръв път прекрачваха нейния праг. Те изгледаха специална презентация за вълшебството на книжките, запознаха се с правилата на библиотеката, чуха откъси от любими произведения, отговаряха на гатанки.

прочети още

"Весело лято" в библиотеката при НЧ "Н. Й. Вапцаров-1924" - гр. Стамболийски

В библиотеката при НЧ "Н. Й. Вапцаров-1924" - гр. Стамболийски продължават летните занимания с малките потребители. Всеки ден те четат книжки, посещават компютърната зала, оборудвана с компютри по Програма "Глоб@лни библиотеки - България", рисуват герои от любими детски приказки. В игри и забавления преминават летните дни в библиотеката.

прочети още
Subscribe to RSS - книги