Регионална библиотека „Дора Габе”

Български

Първи стъпки в програмирането в добричката регионална библиотека

Регионална библиотека „Дора Габе“ се включва в ПРОЕКТ „GENERATION CODE”, подкрепен от Посолството на САЩ и Фондация „Глобални библиотеки – България“. От 26 февруари 2019 г. в библиотеката стартира първото обучение по програмиране с използване на робота Finch, с ученици от четвърти клас на СУ „П.Р.Славейков”, и се провежда в рамките на грант SBU80018GR0042 от Посолството на САЩ за осъществяване на дейности по програмиране.

прочети още

Литературно четене на любими детски произведения от Дора Габе

Регионална библиотека “Дора Габе” организира на 15 август 2017 г. литературно четене на любими детски произведения от Дора Габе за децата от Летен детски клуб „Играй и учи”. Събитието е част от проявите, посветени на 129–та годишнина от рождението на изтъкнатата поетеса Дора Габе, родена и израсла в Добруджа. В поредното занимание участниците в клуба се запознаха с библиотечната колекция „В света на Дора Габе”.

прочети още

Да се откажем от книгите, вече е мисия НЕВЪЗМОЖНА!

В деня на Маратона на четенето, 22 април, ученици от IVв клас при СОУ „Димитър Талев” организираха посещение в Регионална библиотека „Дора Габе” на първокласници от същото училище.

прочети още

Надграждащо обучение по ИКТ за библиотекари по Програма „Глоб@лни библиотеки - България”

От 12 до 14 ноември 2012 г. в Регионална библиотека „Дора Габе” се проведе пилотно надграждащо обучение по Информационни и комуникационни технологии за библиотекари от област Добрич по Програма „Глоб@лни библиотеки - България”.

Обучението цели да надгради знанията на библиотечните специалисти в работата им с ИКТ технологиите, за да могат да отговорят на съвременните изисквания на обществото за бърз и лесен достъп до информация и да бъдат максимално полезни на потребителите на библиотечни услуги.

прочети още

Регионална библиотека „Дора Габе” в Добрич с нов интерактивен кабинет

На 18 октомври 2012 г. в Регионална библиотека „Дора Габе” бе открит новооборудван интерактивен кабинет, дарение от Ротари клуб Добрич. През юни 2012 г. Ротари клуб Добрич организира благотворително събитие за набиране на средства за оборудване на интерактивен кабинет в Регионална библиотека „Дора Габе“. Кабинетът е вече факт и е на разположение на ученици и учители от града и дава възможност за прилагане на иновационни технологии в образованието, за разширяване уменията и познанията на подрастващите. В него учителите ще могат да провеждат изнесени интерактивни уроци пред учениците.

прочети още

Информационен ден в Добрич за запознаване потребителите с нова библиотечна услуга

На 10 октомври 2012 г. в Регионална библиотека „Дора Габе” се проведе поредният  информационен ден за запознаване на потребители с новата библиотечна услуга "Информационно гише на предприемача". Библиотечен специалист от Центъра за библиотечно-информационно обслужване представи електронния продукт пред ученици от осми клас на Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски” с класен ръководител Светлана Върбанова.

прочети още
Subscribe to RSS - Регионална библиотека „Дора Габе”