детско четене

Български

Магически пътешествия с книгите на Хари Потър 2022

Нощ на книгите за Хари Потър в библиотеката на НЧ Просвета 1927 Варна

За седма поредна година библиотеката и нейните малки и големи читатели участваха в световната нощ на книгите за Хари Потър. Тази година тя бе наречена Магически пътешествия. Прилагайки творчески организационния пакет с идеи, предоставен ни от Егмонт, ние за пореден път осъществихме вълнуваща среща с почитателите на Джоан Роулинг и вълшебния свят на Хари Потър. Свят, който вече 25 години вълнува малки и големи.

прочети още

8200 деца от цялата страна се включиха в „Забавното лятно четене” през лято 2013 г.

Грамоти и награди
Г-жа Йорданка Фандъкова - патрон на събитието
Вяра Младенова (13 г.) - най-ченящо дете за 2013 г.
Поля Какалова (10 г.)

На 15 септември 2013 г. пред книжарница „Гринуич” в София стана ясно, че за периода 1 юни – 15 септември 2013 г. над 8200 деца са се включили в кампанията „Забавното лятно четене”, една инициатива на българския портал Az-deteto.bg, част от медийна група Инвестор.Бг АД и Столична библиотека.

прочети още

“Забавното детско четене” стартира

В София Бобо демонстрира как се създава електронен читателски дневник
Миряна Найденова, актриса, в Смолян
Децата в Гоце Делчев

На специално събитие в книжарница "Гринуич" стартира кампанията ”Забавното лятно четене” 2013. Инициативата, която се провежда за трета поредна година от детския портал Az-deteto.bg и Столична библиотека, събра много от малките приятели на книгите в София.

прочети още

Втората национална кръгла маса за детското четене се проведе на 5 април в Столична библиотека

Втората национална кръгла маса за детското четене
Втората национална кръгла маса за детското четене

По време на национална кръгла маса за детското четене на тема „Детската литература – предизвикателства и възможности“ , организирана от детския интернет портал Az-deteto.bg, Столична библиотека, Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) и Асоциация на българската книга стана ясно, че

прочети още

Регионална тематична среща „Иновативни практики за стимулиране на детското четене” в Сливен

На 28ми и 29ти ноември 2012г. се проведе регионална среща на тема „Иновативни практики за стимулиране на детското четене” по програма „Глоб@лни библиотеки – България”. В срещата се включиха над 65 библиотекари от целевите библиотеки в Сливенска  област, както и над 20 представители на общините, и на образователни и културни институции – партньори на библиотеките при реализиране на техните образователни инициативи.

прочети още
Subscribe to RSS - детско четене