поезия

Български

Дарение

          Ръководството и Библиотеката при НЧ "Светлина-1938" гр. Неделино изказва най-искрени благодарности на нашата малка поетеса и съгражданка Кристина Ясенова с дарената лично от нея книга: Десети юбилеен алманах " Нова Българска литература" Поезия 2018.  В нея са включени творби на едни от най-добрите съвременни български поети, в това число и нашата млада поетеса със стиховете: "Малък свят", "Малкото градче", "Понякога", "Нула", "Да забравим".
          Кристина Ясенова заслужено място извоюва и на конкурсите за есе:

прочети още

Литературна среща, посветена на поета Йордан Кръчмаров

Литературна среща, посветена на поета Йордан Кръчмаров

По повод 70-годишнината от рождението на поета Йордан Кръчмаров /1948-1986/ Регионална библиотека „Дора Габе” и Дружеството на писателите в Добрич организират литературна среща на 30 март 2018 г. /петък/ от 18.00 ч. във фоайето на библиотеката.

прочети още

Вечер на поезията в Сопот

На 21.03.2013г. - Световен ден на поезията, в библиотеката при НЧ "Иван Вазов-1871", съвместно с къща - музей "Иван Вазов" се проведе поетична вечер. Участие взеха творци от литературен клуб "Сопот" и Сдружението на карловските писатели.
Любителите на българското художествено слово имаха възможност да се насладят не само на творбите на местните поети, но и на прекрасните музикални изпълнения на Трио "Импресия" - носители на многобройни награди от национални фестивали.

прочети още
Subscribe to RSS - поезия