ИКТ

Български

Обучения за работа с техническите средства

Този проект се реализира с подкрепата на Фондация "Глобални библиотеки-България% в рамките на конкурс "Библиотеката-активен участник в обществения живот" в изпълнение на Договор РД11-00-338/20.12.2017г с Министерство на културата.

прочети още

ИКТ обучение в Сопот

От 11-ти до 15-ти март 2013 г. в компютърната зала на библиотеката при НЧ "Иван Вазов-1871", гр. Сопот се състоя поредното обучение по начална компютърна грамотност за граждани в пенсионна възраст.
Те имаха възможност да направят свои регистрации в abv.bg и skype, да набират текстове в Word, да създават и запаметяват свои папки, да търсят информация в google и т.н.
В последния ден участниците в курса се запознаха с новата услуга на google - Street veiw.

прочети още

ИКТ обучение на библиотекари в Нови пазар

На 5 ноември в учебната база на библиотеката при НЧ ”Христо Ботев - 1872” - град Нови пазар приключи обучението по ИКТ на библиотекари от общините Нови пазар, Никола Козлево, Каспичан и Каолиново с обучител инж. Емилия Моллова.
Най-сърдечно благодарим на инж. Моллова за вниманието,търпението и отзивчивостта!
       Галя, Антоанета Д., Атча, Джеврие, Антоанета Х.,Маргарита, Павлинка, Русанка, Станка, Мария.

прочети още

Поредни две обучения в библиотеката при НЧ "Просвета 1928 г." град Мартен

Поредни две обучения по Информационни и комуникационни технологии за граждани ще стартират от 20 април 2012 г. в Информационния център при Народно читалище "Просвета 1928 г." град Мартен.

Едното обучение ще е за група за средно напреднали хора, които ще изучават основи на компютърните системи и технологии (апаратна част и операционни системи), периферни устройства и подробно програмите Microsoft Office Word и Excel.

прочети още

Инструкция за премахване на отпечатването на конфигурационния отчет при включване на мултифункционалното устройство Xerox Phaser 3655 AFP и автоматичния отчет за принтираните страници при включването на цветния принтер Phaser 6125

Ако във вашата библиотека работите с мултифункционално устройство Xerox Phaser 3655 AFP или цветен принтер Phaser 6125, от инструкцията по-долу ще разберете как да изключите автоматичното разпечатване на отчети при включване на устройствата.

прочети още
снимка на Народно Читалище Просвета 1928г. град Мартен

Обучение по разширени компютърни умения в град Мартен, област Русе

От 5 до 31 май 2011 г. в библиотеката при Народно Читалище "Просвета 1928 г." в град Мартен се проведе обучение на граждани за разширяване компютърните умения. В групата се обучаваха 6 човека във възрастова граница от 29 г. до 60 г.

В рамките на 80 учебни часа курсистите се запознаха с характеристиката на компютрите, научиха основните компютърни термини, подробно се запознаха и се научиха да работят с Microsoft Office Word 2007. Всички си създадоха собствен e-mail адрес, Skype акаунт и профил във Facebook. Курсистите се научиха и как да търсят информация в Интернет.

прочети още

Задължителни стъпки и инструкция за техническа помощ при проблем с ИКТ оборудване от Фондация „Глобални библиотеки – България”

Ако работите в библиотека, която има споразумение с Фондация "Глобални библиотеки - България" и имате проблем с техниката, преддоставена от фондацията, от тази страница ще научите къде и как да потърсите помощ.

прочети още
Subscribe to RSS - ИКТ