Институции

Среща с търсещите работа в град Баня

На 20 август 2013 г. от 10.00 часа в библиотеката при НЧ "Св. Св. Кирил и Методий-1914г.", гр. Баня, във връзка със споразумението по Програма "Глоб@лни библиотеки - България" се проведе работна среща с безработни лица от града търсещи работа, регистрирани в Бюрото по труда - гр.Карлово.

прочети още

Обучения за безработни лица

Във време, в което големи групи от хора трайно остават извън пазара на труда предприемането на мерки за повишаване на заетостта и подготвянето на обучения за преквалификация и мотивация на безработните лица са от първостепенно значение.

прочети още

Мерки, програми и проекти за заетост, финансирани от държавния бюджет или със средства на ЕС

Министерството на труда и социалната политика (МТСП), и по-специално неговата изпълнителна агенция – Агенция по заетостта (АЗ), финансира, управлява или осъществява множество мерки, програми и проекти за насърчаване на заетостта в България.

прочети още

В библиотеката в Добрич представиха проект „Ученически и студентски практики”

На 11 април 2013 г. в интерактивния кабинет на Регионална библиотека „Дора Габе” се проведе информационен ден, организиран от Областен информационен център – Добрич, съвместно с Програма „Глоб@лни библиотеки - България” и библиотеката, в който се включиха ученици от десетите класове на Професионална гимназия по аграрно стопанство в Добрич.

прочети още

"Иновативни услуги по е - заетост" - второ издание в Пловдив

На 23 март 2013 година г. в Регионална Народна библиотека ”Иван Вазов” - Пловдив се проведе Второто издание на местната среща „Иновативни услуги по Е – Заетост”. На тази среща бяха поканени да участват представители на целеви библиотеки от областта, които нямаха участие  на предходната местна среща, състояла се на 28 февруари 2013 година.
Целевите библиотеки, с по-голям персонал, също получиха възможност да изпратят допълнително библиотекари от екипа си. По взаимна договорка с регионалния координатор присъстваха и секретари на читалища с целева библиотека.

прочети още

Връзки към държавни институции - потенциални партньори и източници на достоверна информация

На тази страница са посочени линкове към държавни институции, с които обществените библиотеки могат да си партнират при разработване и и/или да получават достоверна информация при разработване и предоставяне на услуги по е-заетост.

прочети още
Subscribe to RSS - Институции