Видеогалерия

Седмица на българските автори

Колко добре познаваме някои от известните ни писатели и какво знаем за тях? В инициатива се включиха редовните ни посетители на библиотеката от Ситово. Те разказаха за живота на познати автори - историята на семействата им, развитието им като личности и професионалният им път. Децата рецитираха стихове и четоха любими приказки.

прочети още

24 май - Ден на славянската просвета и култура

24 май е един от най - светлите български национални празници. На тази дата честваме Деня на славянската просвета и култура. Това е празник, какъвто нямат другите народи по света. Празник на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстване чрез постиженията на науката и културата. По този повод НЧ "Христо Смирненски - 1940 г." организира редица мероприятия с учениците от ОУ "Георги С. Раковски", с. Ситово. Малчуганите от начален курс участваха в бурна надпревара в пленер на асфалт; рисунка на блоков лист и карнавална фиеста. Всички деца получиха подаръчета за участието си и почерпка.

прочети още

Маратон на четящите деца

"Книгите са най - тихите и най - постоянни приятели. Те са най - достъпните и най - мъдри съветници, както и нашите най - търпеливи учители." Тази мисъл на Уилям Елиът провокира ръководството на НЧ "Христо Смирненски - 1940 г." да проведе "Маратон на четящите деца". С интерес се четоха приказки и се драматизираха герои. Децата се забавляваха с интерпретирането на най - хубавите моменти от различни приказки.

прочети още

149 години безсмъртие

 Сто четиридесет и девет  години от обесването на величавият Българин, който в условията на османското робство успя да надживее себе си и да възроди народа си. Съумя да му вдъхне кураж и вяра в собствените му сили, за да добие онова, което единствено може да върне самочувствието на угнетения – Свободата.

прочети още

Магически пътешествия с книгите на Хари Потър 2022

Нощ на книгите за Хари Потър в библиотеката на НЧ Просвета 1927 Варна

За седма поредна година библиотеката и нейните малки и големи читатели участваха в световната нощ на книгите за Хари Потър. Тази година тя бе наречена Магически пътешествия. Прилагайки творчески организационния пакет с идеи, предоставен ни от Егмонт, ние за пореден път осъществихме вълнуваща среща с почитателите на Джоан Роулинг и вълшебния свят на Хари Потър. Свят, който вече 25 години вълнува малки и големи.

прочети още

210 години от рождението на Чарлз Дикенс

210 години от рождението на Чарлз Дикенс - един от най-значимите английски прозаици на всички времена.
Благодарим на Ралица Беширова, доброволец към НЧ "Светлина-1938" гр. Неделино за изготвяне на тази презентация!

прочети още

Дарение на книги

От името на читателите и служителите на НЧ “Светлина -1938” гр. Неделино", Ви благодарим  за предоставената възможност да притежаваме и предоставяме на читателите  вашето дарение.

прочети още

140 години от рождението на Алън Милн

На 18 януари 1882 г. в Хампстед, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия е роден авторът на незабравимия "Мечо Пух" – Алън Александър Милн. Тя е една от най-любимите детски книги на малки и големи. Първата книжка с историите за симпатичното мече се появява през 1926 година. Скоро след като е пусната на пазара тя се превръща в една от най-купуваните книги в Европа и САЩ.

прочети още

Страници

Subscribe to RSS - Video gallery