News from Libraries

Месец март 2023 година в РБ "Априлов-Палаузов". „Дълбините на душата” и Румяна Халачева.

Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ в Габрово бе домакин на вълнуваща и зареждаща литературна среща – Румяна Халачева представи своята втора книга – „Дълбините на душата“ на 29 март 2023 година.

Read more

Месец март 2023 година в РБ "Априлов-Палаузов". Поетична „Плетеница от мигове“ с Роси Савова.

На 23 март 2023 година, в залата за срещи и събития на РБ „Априлов-Палаузов“ в Габрово, четящите габровци отбелязаха Световния ден на поезията (21 март) с вълнуваща среща със стиховете на поетесата Роси Савова – Valchebnica. Тя представи своята нова поетична книга – „Плетеница от мигове“. Роси Савова пише стихове, разкази, сатира, хайку, сензю, хайбуни, апева, детски пиеси, детски стихове и приказки, текстове за песни. Публикува в печатни и електронни медии. Създава пиеси и ръководи детско театрално студио „Приказен свят” към СУ „Христо Ботев” в град Козлодуй, където живее.

Read more

Месец март 2023 в РБ "Априлов-Палаузов". Обучения в библиотеката в Габрово.

На 15 – 16 март и на 28 - 29 март 2023 година в РБ „Априлов-Палаузов“ в Габрово се проведоха обучения - за изработка на сайт, уеб дизайн и за създаване на презентация в Power Point. Обученята са по инициатива на г-жа Таня Георгиева от РЕКИЦ - Габрово и се осъществиха в партньорство с библиотеката. Обучител бе инж. Йолина Христова от екипа на Габровската регионална библиотека. В обученията участваха секретари и библиотекари от читалищата в Габровска област.

Read more

Месец март 2023 в РБ "Априлов-Палаузов". Ателие за мартеници и среща на Доброволческия клуб .

На 1 март 2023 година в Детски отдел на Габровската регионална библиотека деца от ОУ „Ран Босилек“ отбелязаха любимия за всички народен празник Баба Марта. Второкласниците и техните учители Силвия Василева и Петя Генчева взеха участие в творческо ателие за изработване на мартеници и други предмети с празнично първомартенско значение. Децата създадоха картички за своите родители, баби и дядовци, и нетрадиционни мартеници. Малките ученици от II „в“ клас бяха подкрепени и от Габриела Сашева, възпитаник на НАГ – Габрово и доброволец от Клуба на доброволците при РБ „Априлов-Палаузов“.

Read more
БИБЛИОТЕКА ПРИ НЧ СЪГЛАСИЕ-1869 г. ГР. ТЕТЕВЕН's picture

Един страхотен час с един страхотен клас!

Един страхотен час с един страхотен клас! -  интерес, четене на глас за денят на европейските автори, илюстриране на прочетеното, търпение в денят на търпение...накрая хапнахме 
 

Read more
БИБЛИОТЕКА ПРИ НЧ СЪГЛАСИЕ-1869 г. ГР. ТЕТЕВЕН's picture

Ден на европейските автори

С вторите класове от НУ „Хаджи Генчо“ отбелязахме денят на европейските автори. Във връзка с международния ден на детската книга – 2 април, четохме приказка от Ханс Кристиян Андерсен. Децата показаха отлични умения в четенето, а ние се надяваме да сме събудили у тях още по-голям интерес към книгите.

 

Read more

Заслужена награда

С голяма гордост Ви представяме есе "Моя роден край"  на Мелани Атанасова Хаджиева участвала  в Първи краеведски конкурс "Христо Гиневски" и спечелила I - во място в категория под 18 год.

Read more
БИБЛИОТЕКА ПРИ НЧ СЪГЛАСИЕ-1869 г. ГР. ТЕТЕВЕН's picture

Хей, пролет иде!

Проект "Горда България!" в тетевенския манастир "Св. Пророк Илия"- по следите на пролетните стихове - ориентиране по карта, пролетна щафета, цветни пана...под ласките на пролетни лъчи.

Read more
БИБЛИОТЕКА ПРИ НЧ СЪГЛАСИЕ-1869 г. ГР. ТЕТЕВЕН's picture

Кариерно развитие

Клуб "Младежи в действие" и г-жа Росица Паскова в Библиотека при НЧ "Съгласие 1869 г.", гр. Тетевен, за да научат повече за професията библиотекар. Надяваме се да сме предизвикали интерес към книгите, четенето и професията.

Read more

Конкурс за най-оригинална картичка по повод 8 март

За пета поредна година читалище „Напредък-1870” гр. Лясковец е организатор на Конкурса за най-оригинална картичка по повод 8 март - Международния ден на жената. В тазгодишната творческа надпревара се включиха рекорден брой участници 168. Интерес към инициативата имаха не само деца от нашия град, но и от различни населени места в страната- с. Алеково, гр. Велико Търново, с. Дебръщица, с. Джулюница, с. Паталеница, с. Първомайци, гр. Смолян, с. Сушица и с. Чепинци. Общият брой на осмомартенските картички е 173.

Read more

Pages

Subscribe to RSS - News from Libraries