You are here

Димитър Васин гостува на габровци с новата си книга „Пътечка по стръмното“

„Човек винаги трябва да бъде близо до себе си –
колкото по-близо до себе си, толкова по-близо до хората...“

Известният поет и журналист, дългогодишен редактор на вестник „Росица” – Севлиево Димитър Васин представи в Габрово своята нова книга – „Пътечка по стръмното”. Домакин на емоционалната среща-разговор и вълнуващото поетично четене бе Регионална библиотека „Априлов-Палаузов”. Книгата „Пътечка по стръмното”(2019 г.) и стихосбирките „И в най-своята есен...“ и „Вкоренено мълчание“, издадени през 2018 година са творби, създадени по повод 75-годишнината на писателя.
Димитър Василев – Васин поглежда белия свят на 14 февруари 1944 година в с. Дамяново, Севлиевско, но в документите за раждането му присъства датата 15 февруари. Житието му е неспокойно и нелеко. Пише от много рано – още 14-15-годишен публикува свои стихове в литературното списание „Родна реч“. Завършил е учителски институт и Великотърновски университет „Св св. Кирил и Методий“. Повече от 25 години работи в редакцията на общински вестник „Росица“- Севлиево и никога не престава да сътворява вълнуващи стихове – „Пътечка по стръмното“ събира ярки моменти от живота на писателя, маркирани от негови искрени интервюта, в които според самия Димитър Васин, той е разкрил себе си и човешкото си верую за творчеството и за света, в който живеем.
Новата книга на Васин е 27-та по ред. Преди нея се появяват: "Праг", "Когато се открием", "По пладне някъде", "Животопис", "Опора", "Горещници", "Наследство", "Стряха", "Шевица", "Съм и...", "Пладнище", "Обърнати отсъствия" ,"Малко е да се обичаме"., и още...
Димитър Васин посрещна многобройни гости в Габрово по повод своята годишнина. Граждани, учители, ученици, библиотекари пожелаха на поета все тъй младежки дух и вдъхновено перо, което да създаде прекрасни творби и в бъдеще.