You are here

ДЕН НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ В ЧИТАЛИЩЕ "ЗОРА-1990" СЕЛО ПОБЕДА

На 21 януари в лекционната зала на Народно  читалище „Зора-1990г.” село Победа, най-тържествено беше отбелязан Денят на родилната помощ. Празника бе организиран съвместно с Кметство село Победа. Специални гости на празника бяха майките  на родените през отминалата 2019 година бебета, ощастливили своите семейства. Двата колектива са щастливи, че през предходната година са родени 6 деца, чиито семейства живеят постоянно в селото.
Домакините от  Читалището и Кметството се погрижиха да бъде спазена символиката на празника, като посрещнаха майките с пита и мед. Пренесоха ги като в приказката „Спящата красавица“, където орисниците са поканени като добри феи да пожелаят нещо хубаво на новороденото. Бяха поднесени специални благословии към бебетата, с които организаторите ги орисаха да са здрави и честити, хубави и даровити! На децата бяха вързани гривнички от червен конец, носещ здраве и късмет, както и сребърни буквички с техните имена. Майките получиха цветя, в знак на благодарност, че са дарили един нов живот. Майките благодариха за днешния специален ден, който ще остане скъп спомен.
         Село Победа от години е привлекателно място за живеене и както се увеличава с нови жители, така и се обновява с новородени. Това ни дава вяра, надежда, сили и вдъхновение за нови дела!