You are here

140 години от рождението на Алън Милн

На 18 януари 1882 г. в Хампстед, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия е роден авторът на незабравимия "Мечо Пух" – Алън Александър Милн. Тя е една от най-любимите детски книги на малки и големи. Първата книжка с историите за симпатичното мече се появява през 1926 година. Скоро след като е пусната на пазара тя се превръща в една от най-купуваните книги в Европа и САЩ.
Историята за пухкавото мече с добро сърце и неговите приятели развълнува милиони хора с деликатния и разбираем начин, по който са представени едни от най-ценните мъдрости за живота. Мъдрости, толкова прости, а всъщност понякога цял един живот не ни стига да проумеем и приложим. Да бъдем тук и сега, да се радваме на всеки ден, да бъдем толерантни и търпеливи с хората, да обичаме себе си и близките си, да бъдем позитивни въпреки всичко – звучи толкова просто, а всъщност…. наистина е!
ЛЮБОВТА НЕ СЕ ПИШЕ, ТЯ СЕ ЧУВСТВА!
Мечо Пух и неговите приятели са неизчерпаем източник на мисли за живота, любовта, приятелството. И дори на пръв поглед да изглеждат наивни и забавни, те съдържат дълбок смисъл.
Философията, събрана в една детска книга, е толкова достъпна и приятно поднесена, че най-вероятно не ни се вярва колко е истинско всичко написано вътре. Може би твърдението, че всеки от нас трябва да пази детето в себе си и е отговорен за щастието му, е вярно – само така ще бъде здрав и щастлив възрастен. Мисля си, че първата стъпка към това детско щастие е да прочетем отново „Мечо Пух“ или всички страхотни детски книги и да им се насладим по един по-осъзнат начин. Защото истината е в простите неща.
 

Изображение: 
Видео: 
Категория: