You are here

Международния ден на книгата и авторското право – 23 април

 ПЪРВА КЪЩИЧКА ЗА КНИГИ  В НЕДЕЛИНО
   Книгите са кораби на мисълта, странствуващи по вълните на времето, грижливо носещи своя скъпоценен товар от поколение към поколение”- Ф. Бейкън

Книгата и срещата ни с нея е  една приказка, която се разказва по целия свят. Тя пълни света с думи, знания, герои; тя кара света да се смее, удивлява да получава щастие и радост.
Четейки приказка, ние създаваме у малчугана представата за определено поведение, учим го да разбира какво е добро и лошо, любов, приятелство, справедливост.
Скъпи деца,родители и гости на град Неделино
По повод  Международния ден на книгата и авторското право – 23 април ръководството на НЧ „Светлина-1938” гр. Неделино изготви  и постави  „малка къщичка за книги” в градския парк, в нея може да намерите своята малка детска книжка, роман. Да прочетете в свободното си време на място или за вкъщи, но и да върнете или замените дадена книжка за да има за всички читатели любима книга.
 Убедени сме, че с тази инициатива обогатяваме градското пространство, провокирайки интереса на малки и големи към словото, към книгата. Иска ни се Къщичката за книги да стане любимо място за срещи, разговори, споделяне и размяна на книги. Ние поставихме началото. Очакваме хората да подкрепят идеята ни и посланието, което отправя Читалището на своята фейсбук страница към всички любители на четенето в Неделино.
Надяваме се да ви разнообразим  в свободното си време да прочетете на своето дете приказка, а за вас любим роман.
Четенето е свобода, а свободата е отговорност !