You are here

„Алиса в Страната на чудесата“ – 191 години от рождението на Луис Карол

На 27.01.2023 г. се навършват 191 години от рождението на Луис Карол, британски писател, философ и математик, автор на „Алиса в Страната на чудесата“ и „Алиса в Огледалния свят“ и други. В света на Алиса всеки може да открие както чудни образи и картини, така и много мъдрости, валидни за малки и големи. Предлагаме на Вашето внимание любими цитати от тях:
„За мен няма достатъчно голяма чаша чай и достатъчно дълга книга.“ „Ако не знаеш къде отиваш, всеки път ще те отведе там“; „Не мога да се върна към вчерашния ден – тогава бях друг човек“; „Тръгни от началото и продължи, докато стигнеш края. Чак тогава спри“; „Ако всеки си гледаше собствената работа, светът щеше да се върти много по-бързо“; „Какво е животът, ако не един сън?“; „Ти си луд. Откачен! Не си наред с главата... но ще ти кажа нещо... точно тези хора, са най-добрите на света“; „Всяко нещо има поука. Стига да можеш да я откриеш“; „Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята“;
Беседа с ученици при СУ „Св.Св. Кирил и Методий” гр. Неделино. Учениците научиха интересни факти от житейския и творческия  път на писателя и прочетоха откъси от "Алиса в страната на чудесата".