You are here

Стартира обучението по начална компютърна грамотност за граждани в Градска библиотека „П. Хилендарски” гр.Асеновград

Завърши пилотният курс за обучение на граждани по компютърна грамотност в Градска библиотека „Паисий Хилендарски”. Курсът бе проведен в обучителния център на Градска библиотека, оборудван с компютърна техника, мултимедия, на която бяха презентирани включените в курса материали, запознаващи обучаемите с Windows, Word и Internet. В този интензивен курс се включиха шестима граждани на възраст 55-78 години.

Любознателни, мотивирани, с позитивна нагласа към новите информационни технологии. Те показаха завидно усърдие и бързо овладяха така плашещата „мишка”. Смело влязоха в Internet, с търпеливата и добронамерена помощ на обучителите-библиотекари някои си направиха Skype, а отличникът на групата си създаде профил във Facebook.

В проведената анкета курсистите споделиха, че обучението им е било полезно преди всичко с практическата си насоченост и заявиха, че биха се включили и в други обучения, проведени от библиотеката.
Директорът на библиотеката Милена Марковска връчи на всички курсисти грамоти са успешно завършеното обучение.

Екипът на Градска библиотека”П. Хилендарски”  благодари на всички обучители по програмата „Глобални библиотеки – България”, без чиято компетентна помощ и подкрепа, увереността и мотивацията на библиотечните специалисти в това начинание нямаше да бъде същата.