Photo gallery

За  ВСИЧКИ, КОИТО ОБИЧАТ ИСТОРИЯТА !

За  ВСИЧКИ, КОИТО ОБИЧАТ ИСТОРИЯТА !
На 8 -ми юли 2023 г. / събота / от 19.00 ч. в малката зрителна зала на Народно Читалище " Пробуда-1872" с. Баня , организирахме  " Вечер посветена на Хаджи Димитър".
Беше  прожектиран филма „ Последните дни на Хаджи Димитър „ – Вярност и саможертва
/ Среща - разговор с режисьора на филма
Олег Константинов /
Посетителитне се  потопиха  за малко в историческото минало и паметта българска !

 

Read more

Посещение на деца от ДГ „Пролет” гр. Неделино

Библиотеката е едно хранилище, събрало в себе си знание и мъдрост, които трябва да насочим най – вече към децата. Те са тази част от обществото, която е най – отворена за знания и която най - емоционално и искрено възприема всичко ново и непознато. Те се влияят от всичко, което виждат, чуват и не на последно място прочитат. Това определя голямото влияние, което би оказала срещата им с литературата или , казано по друг начин , посещението в библиотеката. Ще повлияе върху детските им мисли, самосъзнание, морално развитие, въображение и култура.

Read more

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ МАЛКИ,ГОЛЕМИ И ПОРАСНАЛИ ДЕЦА!!!

Пъстър, цветен 1 –ви юни в град Неделино.
Само за час площадът се превърна в една щастлива детска планета с много веселие, смях и щастливи деца.
Денят на детето е един от най – хубавите и любими празници на малчуганите. Той е желан и очакван от всички деца.Изключително богата, пъстра и изпълнена с много усмивки програма по повод Международния ден на детето представиха децата на Неделино. Празникът започна с много усмивки, емоции, забавления, песни и танци .

Read more

23 април – Световен ден на книгата

Международният ден на книгата и авторското право се отбелязва в цял свят от различните правителства, неправителствени организации и културни институции, чиято дейност е обвързана с книгата и литературата. Той е посветен на всички четящи и се отбелязва с цел популяризиране на четенето.
С отбелязването на Световния ден на книгата от ЮНЕСКО се стремят да насърчат колкото се може повече млади хора да открият удоволствието от книгите.

Read more

Лазаровден е

Народното вярване утвърждава, че този ден се празнува в чест на нивите, пасбищата и гората. Лазаровден или Лазарница е християнски празник, посветен на Възкресението на Лазара. Същевременно с това се изпълнява народен обреден обичай – Лазаруване. Празникът се отбелязва в съботата на шестата седмица от Великия пост и осем дни преди Великден. 
 

Read more

МОИТЕ ПЪРВИ СТЪПКИ В БИБЛИОТЕКАТА

XVIII НАЦИОНАЛЕН МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО 2 - 23 април 2023
.     Днес в библиотеката на НЧ "Отец Паисий - 1910" ни гостуваха децата от ДГ "Слънце" с. Ореховица с директор г-жа Цецка Найденова. Тук те се запознаха с "Пътят на книгата до нас". Детското утро "Пътешествие в приказния свят" продължи с прожекция на любими приказки с мъдрост и поука, а чрез забавната викторина "Познай приказката" малчуганите ни показаха колко много знаят. Гостуването завърши с разходка в чудният свят на книгите. Целта на тази инициатива е насърчаването на децата към книгата и четенето.

Read more

Честит празник българи!

145 години от Освобождението на България
На днешния ден България отдава почит към хилядите храбри войни, към бойците от всички народности, които отдадоха живота си за нашата свобода. Всички те са частица от историята, но и частица от всеки един от нас.
Дълбок поклон пред героите, извоювали тъй чаканата свобода на България!

Read more

„Алиса в Страната на чудесата“ – 191 години от рождението на Луис Карол

На 27.01.2023 г. се навършват 191 години от рождението на Луис Карол, британски писател, философ и математик, автор на „Алиса в Страната на чудесата“ и „Алиса в Огледалния свят“ и други. В света на Алиса всеки може да открие както чудни образи и картини, така и много мъдрости, валидни за малки и големи. Предлагаме на Вашето внимание любими цитати от тях:

Read more

ЛЯТО В БИБЛИОТЕКАТА 2022

На 01.07.2022 г. в НЧ "Орфей 1947" с. Ерма река стартира инициатива "Лято в библиотеката 2022". в която се  включиха общо 20 деца на възраст от 7 до 14 г. Срещите си организирахме всеки вторник и четвъртък. Децата с нетърпение очакваха да получат своето предизвикателство, което трябваше да изпълнят до следващата ни среща. Избрахме си и талисман - розовото фламинго Пинки, което беше неотлъчно до нас. Имахме си голям ретро куфар, в който винаги ни очакваха нови и интересни книги с приказки от различни националности.

Read more

Приказки чудни и ученици умни!

На 26 и 27 май на гости в библиотеката бяха децата от първи „а” клас заедно със г-жа Караиванова и г-жа Хаджиева.
Те прекараха 2 незабравими дни в библиотеката на НЧ „Светлина-1938” гр. Неделино. Тук освен задължителните занимания имаха възможност да се докоснат до атмосферата на библиотеката, чиято цел е да формира у подрастващите нагласи към четене и да насърчава интереса към книгата.

Read more

Pages

Subscribe to RSS - Photo gallery