програмиране

Bulgarian

Приключи обучението по програмиране с робота Финч в РБ "Дора Габе" Добрич

На 29 март 2019 г. завърши успешно обучението по програмиране с робота Финч, в което се включиха 11 ученици от СУ „П.Р.Славейков” с обучител Димитър Георгиев. Регионална библиотека „Дора Габе“ участва в ПРОЕКТ „GENERATION CODE”, подкрепен от Посолството на САЩ и Фондация „Глобални библиотеки – България“. От 26 февруари до 29 март 2019 г. в библиотеката се проведе първото обучение по програмиране с използване на робота Финч (Finch) с ученици от четвърти клас на СУ „П.Р.Славейков”.

Read more

В ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА ПРОГРАМИРАНЕТО РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ“ – СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА ДВАНАДЕСЕТ СЕМИНАРА И БЕЗПЛАТНИ ОБУЧЕНИЯ ПО ПРОГРАМИРАНЕ С РОБОТА ФИНЧ

За поредна година РБ “Сава Доброплодни“-Сливен се включи активно в инициативите на Европейската седмица на програмирането /06 - 21окт. 2018г./. Орагнизирани са 12 семинара и безплатни обучения по програмиране с робота Финч, в които се включиха над 300 ученици от трети и четвърти клас на III ОУ ”Д-р Ив.Селимински” и VСУ”П.К.Яворов” – гр. Сливен, СУ”Хр.Ботев” - гр.Нова Загора и СУ ”Д.Каравелов” – гр.Шивачево, както н студенти от ТУ - София, ИПФ – Сливен и Професионален търговски колеж – Сливен.

Read more
Subscribe to RSS - програмиране