Video gallery

149 години безсмъртие

 Сто четиридесет и девет  години от обесването на величавият Българин, който в условията на османското робство успя да надживее себе си и да възроди народа си. Съумя да му вдъхне кураж и вяра в собствените му сили, за да добие онова, което единствено може да върне самочувствието на угнетения – Свободата.

Read more

Магически пътешествия с книгите на Хари Потър 2022

Нощ на книгите за Хари Потър в библиотеката на НЧ Просвета 1927 Варна

За седма поредна година библиотеката и нейните малки и големи читатели участваха в световната нощ на книгите за Хари Потър. Тази година тя бе наречена Магически пътешествия. Прилагайки творчески организационния пакет с идеи, предоставен ни от Егмонт, ние за пореден път осъществихме вълнуваща среща с почитателите на Джоан Роулинг и вълшебния свят на Хари Потър. Свят, който вече 25 години вълнува малки и големи.

Read more

210 години от рождението на Чарлз Дикенс

210 години от рождението на Чарлз Дикенс - един от най-значимите английски прозаици на всички времена.
Благодарим на Ралица Беширова, доброволец към НЧ "Светлина-1938" гр. Неделино за изготвяне на тази презентация!

Read more

Дарение на книги

От името на читателите и служителите на НЧ “Светлина -1938” гр. Неделино", Ви благодарим  за предоставената възможност да притежаваме и предоставяме на читателите  вашето дарение.

Read more

140 години от рождението на Алън Милн

На 18 януари 1882 г. в Хампстед, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия е роден авторът на незабравимия "Мечо Пух" – Алън Александър Милн. Тя е една от най-любимите детски книги на малки и големи. Първата книжка с историите за симпатичното мече се появява през 1926 година. Скоро след като е пусната на пазара тя се превръща в една от най-купуваните книги в Европа и САЩ.

Read more

Онлайн урок по рисуване

Библиотека при НЧ "Съгласие 1869 г." бе домакин на онлайн урок по рисуване, част от Проект Уголок. Децата от Арт ателие при ЦПЛР - Тетевен рисуваха заедно с художничката от Санкт Петербург-Туся Глазкова. За организацията и превода съдейства г -жа Дафинка Ботева от НПГГСД "Сава Младенов". С добри партньори и желание нещата се случват!

Read more

Маратон на четенето

Малката прекрасница Рая "чете" приказката за Червената шапчица :)

Read more

Баба Марта

Традиционното тържество за 1 март тази година протече по нетрадиционен начин. С децата от 1 а клас на НУ "Хаджи Генчо" направихме запис на тържеството и го излъчихме в социалните мрежи. Празник все пак трябва да има. 

Read more

Pages

Subscribe to RSS - Video gallery